Opis

NexGard Combo je antiparazitni veterinarski lek koji se koristi za lečenje mešovitih infekcija sa spoljnim parazitima (buve, krpelji ili grinje) i unutrašnjim parazitima (pantljičare i okrugle gliste) kod mačaka.

Lek treba koristiti samo kod potvrđenih mešovitih infekcija ili ako su mačke izložene značajnom riziku od mešane infekcije spoljnim parazitima i okruglim crvima i istovremeno im je potreban tretman protiv trakavice. Ako ne postoji rizik od istovremene infekcije, treba razmotriti antiparazitski lek užeg spektra.

Za spoljne parazite, primenom NexGard Combo-a može se lečiti infestacija buvama i krpeljima tokom jednog meseca. Takođe se može koristiti za lečenje infestacija ušnim ili kožnim grinjama i kao deo lečenja alergijskog dermatitisa na buve (alergijska reakcija kože na ujede buva).

Za unutrašnje parazite, NexGard Combo se može koristiti za lečenje infekcija pantljičarima i okruglim glistama/ankilostoma u crevima, kao i plućnim glistama i okruglim glistama koji inficiraju bešiku. NexGard Combo se takođe može koristiti za sprečavanje bolesti srčanog crva tokom jednog meseca po aplikaciji.

NexGard Combo sadrži aktivne supstance esafoksolaner, eprinomektin i prazikvantel.