Bravecto plus mace 6.25-12.5kg, kratak rok 30.11.2022

Home/Akcija, Ampule i tablete protiv buva, krpelja i komaraca, Veterinarska apoteka/Bravecto plus mace 6.25-12.5kg, kratak rok 30.11.2022

Bravecto plus mace 6.25-12.5kg, kratak rok 30.11.2022

4.675,00 RSD 2.338,00 RSD Sa PDV

Doziranje i način primene

Za upotrebu nakapavanjem. Bravecto Plus rastvor za lokalno nakapavanje na kožu dostupan je u tri veličine pipeta. Sledeća tabela definiše koje veličine pipeta će se primenjivati prema telesnoj masi mačke (što odgovara dozi od 40 – 94 mg fluralanera/kg telesne mase i 2 – 4,7 mg moksidektina/kg telesne mase):

Unutar svakog težinskog raspona potrebno je primeniti sadržaj jedne cele pipete.Za mačke teže od 12,5 kg, koristite kombinaciju dve pipete koje najbliže odgovaraju telesnoj masi.

Način primene:
Korak 1: Neposredno pre primene, otvoriti vrećicu i izvaditi pipetu. Prilikom otvaranja pipetu treba držati po sredini tube ili pri gornjem čvrstom delu ispod zatvarača u uspravnom položaju (vrh okrenut na gore). Zatvarač treba okrenuti u smeru kazaljke na satu ili obrnuto, ceo krug. Zatvarač će ostati na pipeti, nije ga moguće odvojiti. Pipeta je otvorena i spremna za primenu kada primetite pucanje folije.
Korak 2: mačka treba da stoji ili leži s leđima u horizontalnom položaju za lakšu primenu. Postavite vrh pipete na bazu lobanje mačke.
Korak 3: lagano pritisnite pipetu i primenite ukupan sadržaj direktno na kožu mačke. Preparat treba primenjivati na mačkama telesne mase do 6,25 kg na jedno mesto na bazi lobanje, a kod mačaka telesne mase veće 6,25 kg na dva mesta na bazi lobanje.

Tretiranje:

Za istovremeno tretiranje infestacija želudačano-crevnim namatodima T. cati i A. tubaeforme,potrebno je primeniti jednu dozu preparata. Potreba i učestalost ponovljenog tretmana treba biti u skladu sa savetom veterinara i sa lokalnom epidemiološkom situacijom. Ukoliko je potrebno, mačke mogu biti ponovo tretirane u intervalima od 12 nedelja. Mačke u endemičnim područjima srčanih crva ili one koje putuju u endemična područja, mogu biti infestirane adultnim oblicima srčanih crva. Stoga je pre primene Bravecto Plus, za istovremenu prevenciju infestacije adultnim oblicima D. immitis, potrebno uzeti u obzir savet iz odjeljka Posebna upozorenja za svaku ciljnu vrstu.

Za vreme lečenja preparat je efikasan protiv larvi D.Immitis (L3 i L4) kojima se mačka inficirala u proteklih 30 dana.
Preparat je efikasan protiv novih larvi D.Immitis (L3) kojima se mačka inficirala 60 dana posle primene. Stoga, za kontinuiranu prevenciju bolesti srčanog crva preparat treba primenjivati na mačkama u intervalima od 12 nedelja.

Opis

BRAVECTO® Plus

BRAVECTO® Plus
Fluralaner / moksidektin
Bravecto Plus 112,5 mg / 5,6 mg rastvor za lokalno nakapavanje na kožu za male mačke (1,2 – 2,8kg)

Bravecto Plus 250 mg / 12,5 mg rastvor za lokalno nakapavanje na kožu za mačke srednje veličine (>2,8 – 6,25 kg)

Bravecto Plus 500 mg / 25 mg rastvor za lokalno nakapavanje na kožu za velike mačke (>6,25 – 12,5kg)

Indikacije

Za mačke kojima preti rizik od mešovite parazitske infestacije krpeljima i buvama, želudačno-crevnim nematodama ili srčanim crvima. Veterinarski lek je isključivo indikovan u slučajevima kada je potrebna istovremena primena protiv krpelja i buva te protiv nekog od ostalih ciljnih parazita.Kod tretiranja infestacija krpeljima i buvama kod mačaka osigurava neposredno i kontinuirano ubijanje buva (Ctenocephalides felis) i krpelja (Ixodes ricinus) tokom 12 nedelja. Buve i krpelji moraju se prihvatiti za domaćina i započeti hranjenje kako bi se izložili aktivnoj supstanci.Ovaj veterinarski lek može da se primenjuje kao deo plana lečenja alergijskog dermatitisa prouzrokovanog ubodom buve (FAD).Za tretiranje infestacije ušnim šugarcima (Octodectes cynotis).Za tretiranje infekcija uzrokovanih glistama (larve 4. stadijuma, nezreli adulti i adulti Toxocara cati) i pantljicarama (larve 4. stadijuma, nezreli adulti i adulti Ancylostoma tubaeforme).Nakon ponovljene primene u vremenskim intervalima od 12 nedelja ovaj lek kontinuirano sprečava bolest uzrokovanu srčanim crvom Dirofilaria immitis.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Go to Top